• Google 4
  • Éčka v potravinách
  • Katalóg jazykovej literatúry
  • citatelsky orech 3
  • Skolkar metodiky
  • Previous
  • Ďalší

ÉČKA V POTRAVINÁCH

ÉČKA V POTRAVINÁCH

NOVINKA

JEDINÁ SVOJHO DRUHU NA TRHU! Metodická príručka pre učiteľov chémie o éčkach v potravinách, ktorá ponúka nielen základné informácie o éčkach, ich pôvode a označení ale aj metodický materiál pre učiteľov ako návod na to, ako pracovať so žiakmi na tému éčiek v potravinách v predmetoch. Zároveň pomáha naplniť výkonový štandard štátneho vzdelávacieho programu. Obsahuje aj pracovné listy pre žiakov, ktoré sú využiteľné priamo na vyučovaní.

  • Cena: 30 € s DPH

ISBN / ISSN / KÓD: 978-80-8140-251-7

Typ produktu: Publikácia bez aktualizácií

POPIS

O éčkach vieme pomerne málo. Sú prirodzenou súčasťou nášho života (napr. kyslík E948). Sú to vlastne prídavné látky, ktoré slúžia na vylepšenie vlastností potravín. Len málokto však vie, ktoré éčka sú naozaj škodlivé a ktoré, naopak, zdraviu prospešné.

Aj napriek tomu, že Štátny vzdelávací program venuje pozornosť téme éčiek aj v predmete chémia biológia a dokonca aj fyzika, žiadny takýto vzdelávací materiál doteraz neexistoval.

Cieľom metodickej príručky je pomôcť učiteľom zorientovať sa v tejto neľahkej téme a napomôcť im v tom, aby vyučovanie (témy ako napr. vlastnosti a použitie prírodných látok, vplyv na chemické procesy v živých organizmoch, výživa a stravovacie návyky, energetická hodnota potravín) bolo pre žiakov zaujímavé.

 

PUBLIKÁCIA je rozdelená na tri časti:

    • všeobecnú teóriu o éčkach,
    • metodiku pre učiteľov,
    • pracovné listy pre žiakov.

Aktivity v pracovných listoch sú spracované tak, aby učiteľ pomocou nich dokázal naplniť výkonový a obsahový štandard Štátneho vzdelávacieho programu. Súbor aktivít obsahuje cvičenia, praktické úlohy aj bádateľské aktivity.

ODBORNÁ GARANCIA

Lektorka:

RNDr. Helena Vicenová, predsedníčka Združenia učiteľov chémie, autorka učebníc chémie

Autori:

Mgr. Alžbeta Slavkovská
Viera Machová

 

ĎALŠIE INFORMÁCIE

Počet strán:

110

Formát:

A4

Typ produktu:

publikácia bez aktualizácií + 12 pracovných listov pre žiakov

OBSAH

Éčka v potravinách
Farbivá
Sladidlá
Zvýrazňovače chuti
Emulgátory
Zahusťovadlá, želírovacie látky
Konzervačné látky
Antioxidanty

Metodická príručka pre učiteľa
Farbivá
Sladidlá
Konzervanty

Pracovné listy
Farbivá 1 – 4
Sladidlá 1 – 4
Konzervanty 1 – 4

 

Ecka

 
OBCHODNÉ PODMIENKY

Mohlo by vás tiež zaujímať

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info