ČO PEČEŇ POŠKODZUJE A ČO JU CHRÁNI?
Diétne zásady pre všetkých, ktorí už trpia na niektorú z pečeňových chorôb, prípadne majú dočasne alebo trvale narušené pečeňové funkcie.
- Dostupnosť: Skladom
-
Cena s DPH
10,00 €
Popis
Aj keď má pečeň veľmi dobrú regeneračnú schopnosť a dokáže obnoviť poškodené bunky,
dlhodobé pôsobenie viacerých negatívnych faktorov môže byť príčinou závažných porúch funkcie a chorôb pečene.
Najdôležitejšie škodlivé vplyvy na pečeň sú:
• Alkohol
• Obezita
• Cukrovka
• Stres
• Lieky
• Vírusy
• Toxické látky z prostredia
Zdravá výživa je faktor, ktorý dokáže podporiť správne fungovanie a zdravie pečene. Platí
to predovšetkým pre zdravých jedincov, ktorí si chcú uchovať zdravú pečeň. Ľudia, ktorí už trpia na niektorú z pečeňových chorôb, prípadne majú dočasne alebo trvale narušené pečeňové funkcie, by mali dodržiavať diétne zásady, o ktorých autori píšu v tomto PDF dokumente.
Komplexnejšie informácie sú k dispozícii v knihe – Diéta pri ochoreniach pečene
ODBORNÁ GARANCIA
Autori:
doc. MUDr. Peter Minárik, PhD., MSc.
MUDr. Marek Rác, PhD.
Eva Blaho
OBSAH
Toxické vplyvy na pečeň
Pečeň a zdravá výživa
Pečeň a živiny
Zdravé a chutné recepty
Obchodné podmienky
Ďalšie informácie | |
Typ produktu | PDF článok |
Počet strán | 34 |
Formát | 20 x 23 cm |
Ďalšie informácie
Typ produktu | PDF článok |
Počet strán | 34 |
Formát | 20 x 23 cm |