Články

TS RAABE pozýva na odbornú konferenciu ŠKOLA 2014/2015

Odborné nakladateľstvo RAABE, člen skupiny Klett, pripravuje v poradí už 7. ročník odbornej konferencie ŠKOLA 2014/2015. Je určená riaditeľom a zástupcom riaditeľov škôl a uskutoční sa v dvoch termínoch – 27. 11. 2014 v Bratislave a 2. 12. 2014 v Košiciach.

Odborná konferencia ŠKOLA 2014/2015 má podtitul Manažment školy a personálny rozvoj pedagogických zamestnancov. ,,Konferencia je určená predovšetkým riaditeľom a zástupcom riaditeľov materských, základných, stredných škôl a základných umeleckých škôl. Všetky odborné prednášky sú zamerané na praktické témy, s ktorými sa títo vedúci zamestnanci škôl denne stretávajú a riešia ich popri svojej náročnej a zodpovednej práci," uviedla Monika Oravská, riaditeľka nakladateľstva RAABE. Ako však pripomenula: „Uvítame samozrejme aj účasť učiteľov, ktorých táto téma zaujíma a vidia možnosti jej uplatnenia vo svojej praxi alebo v rámci svojich kariérových plánov v budúcnosti. Veď nakoniec práve oni sú spolu s vedúcimi pracovníkmi škôl pri budovaní priaznivej klímy v školách naozaj neopomenuteľní."
Obsahové zameranie odbornej konferencie je tento rok rozdelené do troch tematických blokov, ktoré najlepšie vystihuje headline: odborne – personálne – manažérsky. Pozvaní lektori sa budú venovať aktuálnym témam, ako sú napríklad pripravované zmeny pre pedagogických a odborných zamestnancov, ochrana osobných údajov v informačných systémoch škôl či pôsobenie asistentov v školách. Nebudú chýbať ani prednášky venované osobnostnému rastu riaditeľov aj učiteľov, účastníci sa dozvedia napríklad aj to, ako podporovať kreativitu pedagógov, ako vytvoriť plán kontinuálneho vzdelávania alebo ako zdokonaliť svoje prezentačné schopnosti.
Konferencia sa uskutoční v dvoch rôznych termínoch a mestách – v Bratislave a v Košiciach.
V Bratislave sa bude konať vo štvrtok 27. novembra 2014 v budove Paneurópskej vysokej školy v aule Maxima a v utorok 2. decembra 2014 v Spoločenskom pavilóne v Košiciach.

,,Naším dlhodobým cieľom je podpora kvality vzdelávania na Slovensku. Chceme byť profesionálnym a spoľahlivým partnerom v riešení špecifických i každodenných potrieb manažmentu škôl a v tomto duchu sa nesie aj konferencia ŠKOLA 2014/2015," opísala Monika Oravská.

Z programu odbornej konferencie ŠKOLA 2014/2015 vyberáme:

odborne/
Aké zmeny čakajú pedagogických a odborných zamestnancov?
Novinky v pracovnej zdravotnej službe
Viete, ako chrániť osobné údaje v informačnom systéme školy?
Inšpektori práce sa nevyhýbajú ani školám
Odmeňovanie – nárokovateľná a nenárokovateľná zložka platu

personálne/
Ako vytvoriť plán kontinuálneho vzdelávania vašich pedagógov
Asistenti v školách – aký je ich efekt a využitie v praxi?
Podpora kreatívnych učiteľov – ako na to?

manažérsky/
Dokážete zvládať stres na pracovisku?
Ako sa prezentovať efektívne a efektne?

Riaditelia, resp. zástupcovia škôl sa na konferenciu už môžu prihlasovať formou prihlasovacieho formulára na novom webe odborného nakladateľstva RAABE www.raabe.sk, kde nájdu všetky priebežne aktualizované informácie o pripravovanom podujatí. Ďalším informačným kanálom je u pedagógov obľúbený komunitný portál www.skolskyportal.sk.

Partneri konferencie:

education