ISBN / ISSN / KÓD: 978-80-8140-775-8
DIÉTA PRI CHOROBÁCH PAŽERÁKA, ŽALÚDKA A DVANÁSTNIKA
NOVINKAKniha o diétnej liečbe pri ochoreniach horného tráviaceho traktu.
- Dostupnosť: Skladom
-
Cena s DPH
22,00 €
Popis
Diéty pri chorobách pažeráka, žalúdka a dvanástnika majú svoje osobitosti, ktoré vyplývajú predovšetkým z toho, že hlavným a najčastejším faktorom, ktorý za istých okolnosti poškodzuje sliznice týchto organov a neraz v nich vytvára erózie a vredy - je žalúdočna kyselina. Tieto choroby sú veľmi časté a diétne stravovanie je súčasťou terapie. Okrem medikamentóznej liečby je dodržiavanie zásad stravovania pri jednotlivých problémoch s trávením kľúčové. Správnym stravovaním, pacienti dokážu znížiť pôsobenie kyseliny na sliznice týchto orgánov. Ešte zložitejšie sú diétne opatrenia po operáciách žalúdka, v knihe si pacient nájde všetky potrebné rady k stravovaniu po operáciách.
Okrem informáciách o diétnej liečbe kniha poskytne čitateľovi informácie o prejavoch, diagnostike, endoskopickej, chirurgickej a medikamentóznej liečbe. Pri užívaní liekov si pacienti prečítajú ako užívať lieky na predpis ale aj na voľný predaj ktoré sú bežne dostupné v lekárňach.
Autori:
- doc. MUDr. Peter Minárik, PhD., MSc.
- PhD.
Eva Blaho – Jedálničky a recepty
OBSAH
Anatómia horného tráviaceho traktu
Fyziológia horného tráviaceho traktu
Choroby horného tráviaceho traktu
Choroby pažeráka
Choroby žalúdka a dvanástnika
Vyšetrenia horného tráviaceho traktu
Liečba chorôb horného tráviaceho traktu
Diétna liečba, režim a životospráva
Medikamentózna liečba
Endoskopická a chirurgická liečba
Probiotiká pri chorobách horného tráviaceho traktu
Zásady diétneho stravovania pri chorobách horného tráviaceho traktu
Diéta pri peptickej vredovej chorobe
Diéta pri refluxnej chorobe pažeráka
Diéta po resekcii alebo odstránení žalúdka
Diéta pri pomalom vyprázdňovaní žalúdka
Recepty k diéte pri chorobách horného tráviaceho traktu
Energetické hodnoty jedál
Vzorový jedálny lístok
Raňajkové jedlá
Polievky
Jedlá z mäsa a hydiny
Jedlá z rýb
Jedlá zo zeleniny
Prílohy a šaláty
Dezerty a múčniky
Obchodné podmienky
Ďalšie informácie | |
Typ produktu | publikácia |
Počet strán | 168 |
Formát | 20 x 23 cm |
Ďalšie informácie
Typ produktu | publikácia |
Počet strán | 168 |
Formát | 20 x 23 cm |
Súvisiace produkty
ODPORÚČANIA PRE STRAVOVANIE A VÝŽIVU U DOSPELÝCH
Kniha vhodná rovnako tak aj pre ďalších špecialistov z odborov potravinárstva, gastronómie, školstva..
15,00 €
57,00 €
REDUKČNÁ DIÉTA – SKÚSME TO INAK
Nadhmotnosť/obezita je celosvetovo považovaná za globálnu epidémiu až pandémiu s rozsiahlymi zdravot..
22,00 €
BEZLEPKOVÁ DIÉTA
Jedinou možnou terapiou celiakie je celoživotná prísna bezlepková diéta. So zámerom pomôcť celiatiko..
22,00 €
ZDRAVÉ A NEZDRAVÉ TUKY
V akých zdrojoch ich máme hľadať a v akých množstvách? Množstvo potravín obsahuje skryté nezdravé tu..
10,00 €
DIÉTA PRI OCHORENIACH PEČENE
Nealkoholová tuková choroba pečene a nárast prevalencie rakoviny pečene majú prudko vzostupný tr..
22,00 €
DIÉTA PRI ZVÝŠENOM CHOLESTEROLE A INÝCH PORUCHÁCH METABOLIZMU TUKOV
Poruchy metabolizmu lipidov patria k najčastejšie sa vyskytujúcim metabolickým ochoreniam charakteri..
22,00 €
DIÉTA PRE DIABETIKOV
Pacienti hľadajú a veľmi radi prijímajú pokyny a rady o diétnom stravovaní a liečebnej výžive. S tou..
22,00 €
DIÉTA PRI OCHORENIACH ŽLČNÍKA A PANKREASU
Vydanie tejto publikácie podporili: • ALFA BIO s.r.o. • BERLIN-CHEMIE A.G. • Fresenius Kabi s.r.o..
22,00 €