• ŠKOLA A STRAVOVANIE

ISBN / ISSN / KÓD: 1339-2301

ŠKOLA A STRAVOVANIE

WEBINÁR
Aké sú povinnosti vedúcej školskej jedálne? Kde môžu vedúce školských jedální hľadať informácie o legislatívnych zmenách? Kto im pomáha riešiť ťažkosti súvisiace s prevádzkou zariadenia školského stravovania? Kde nájdu informácie o najnovších trendoch z oblasti výživy a stravovania detí a mládeže? Vedúce školských jedální odporúčajú časopis Škola a stravovanie, ktorý prináša odpovede na všetky tieto otázky.

  • Dostupnosť: Skladom
  • Cena s DPH
    124,00 €

ks

Popis

 


Školské jedálne sú pod stále väčším drobnohľadom nielen kontrolných inštitúcií, ale aj samotných rodičov. S cieľom zjednodušiť prácu vedúcich školských jedální a pomôcť im pri povinnostiach v rámci prevádzky zariadenia školského stravovania bol vytvorený časopis Škola a stravovanie. Časopis vychádza desaťkrát ročne. Jeho zámerom je upozorniť vedúce školských jedální na legislatívne zmeny, upriamiť ich pozornosť na najnovšie zaujímavosti v oblastiach stravovania, výživy a zdravia. Prináša zistenia z auditov a kontrol v zariadeniach školského stravovania, ponúka stanoviská odborníkov na rôzne problémové situácie z praxe. Súčasťou ročného predplatného je aj bezplatné poradenstvo v rubrike PORADŇA, v ktorej vedúcim školských jedální odpovedia na ich otázky odborníci.

V pravidelných rubrikách nájdete:

  • aktualizované informácie o povinnostiach počas prevádzky zariadenia školského stravovania,
  • upozornenia na legislatívne zmeny v oblasti školského stravovania,
  • stanoviská odborníkov k rôznym problémovým situáciám z oblasti personalistiky, financovania a hospodárenia zariadení školského stravovania,
  • usmernenia z hľadiska hygieny školských stravovacích zariadení,
  • rozhovory s osobnosťami z oblasti gastronómie a školského stravovania,
  • najnovšie informácie a zaujímavosti o trendoch v stravovaní a výžive pre deti a mládež.
 

ODBORNÁ GARANCIA

Autori:
Ing. Silvia Tokárová, expertka na školské stravovanie
Marta Hlavatá
Doc. MUDr. Jana Hamade, PhD., MPH, MHA
Mgr. Michal Minďaš
PhDr. Jozef Sýkora, MBA,
Mgr. Katarína Tamášová – Karácsonyová,
Mgr. Ľudmila Očenášová

OBSAH

Obsah č. 10/2022 Škola a stravovanie

Aktuálna téma
Správa registratúry v školských jedálňach: Robím to správne (2. časť)
Kritické aspekty práce v školskej jedálni a ich vplyv na BOZP

Zdravie a prevencia
Ako a koľko soliť s rozumom?

Školské stravovanie pod pokrievkou
Zásady zostavovania jedálnych lístkov v zariadeniach školského stravovania

Z každého rožka troška
Gaštany – lahodné a sezónne

Poradňa 


Obchodné podmienky
Ďalšie informácie
Periodicita 10x ročne
Typ produktu časopis
Počet strán 24
Formát A4

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!
Google reCAPTCHA

Prelistujte si ukážku

Ďalšie informácie

Periodicita 10x ročne
Typ produktu časopis
Počet strán 24
Formát A4

Súvisiace produkty

HYGIENA V ZARIADENIACH ŠKOLSKÉHO STRAVOVANIA

HYGIENA V ZARIADENIACH ŠKOLSKÉHO STRAVOVANIA

 Brožúra poslúži pracovníkom školského stravovania zorientovať sa v príslušnej legislatíve a v ..

28,00 €

NUTRIČNÁ GRAMOTNOSŤ PRE ŠKOLSKÉ JEDÁLNE

NUTRIČNÁ GRAMOTNOSŤ PRE ŠKOLSKÉ JEDÁLNE

  Brožúra je zameraná na nutričnú gramotnosť v zariadeniach školského stravovania. Určená je..

22,00 €

VZORY DOKUMENTOV PRE ŠKOLSKÉ JEDÁLNE V MATERSKÝCH A ZÁKLADNÝCH ŠKOLÁCH

VZORY DOKUMENTOV PRE ŠKOLSKÉ JEDÁLNE V MATERSKÝCH A ZÁKLADNÝCH ŠKOLÁCH

  Obsah USB nosiča je primárne určený vedúcim školských jedálni, ale dotýka sa aj kompetenci..

19,00 €

APLIKÁCIA ZÁKONA O DOTÁCIÁCH OD 1. AUGUSTA 2021

APLIKÁCIA ZÁKONA O DOTÁCIÁCH OD 1. AUGUSTA 2021

Článok v PDF formáte spracováva aktuálnu tému zavádzania tzv. zvýšenej sadzby daňového bonusu na det..

6,00 €

DIÉTNE STRAVOVANIE DETÍ V ZARIADENIACH ŠKOLSKÉHO STRAVOVANIA

DIÉTNE STRAVOVANIE DETÍ V ZARIADENIACH ŠKOLSKÉHO STRAVOVANIA

  Hoci v súčasnosti výrazne stúpa počet detí s potravinovými intoleranciami, vedúci a vedúce..

28,00 €

PRACOVNÉ NÁPLNE ZAMESTNANCOV ŠKOLSKÝCH JEDÁLNÍ

PRACOVNÉ NÁPLNE ZAMESTNANCOV ŠKOLSKÝCH JEDÁLNÍ

ODBORNÁ GARANCIA Autori: Marta HlavatáMgr. Ľudmila Očenášová OBSAH 1. Úvod 2. Čo je pracovná ná..

6,00 €

BEZPEČNOSŤ A OCHRANA ZDRAVIA PRI PRÁCI V ŠKOLSKEJ JEDÁLNI

BEZPEČNOSŤ A OCHRANA ZDRAVIA PRI PRÁCI V ŠKOLSKEJ JEDÁLNI

Článok sa venuje špecifikám a okruhom osôb, ktorých sa BOZP v školskej jedálni týka.ODBORNÁ GARANCIA..

10,00 €

CELODENNÝ JEDÁLNY LÍSTOK PRE ŽIAKOV STREDNEJ ŠKOLY

CELODENNÝ JEDÁLNY LÍSTOK PRE ŽIAKOV STREDNEJ ŠKOLY

Pre deti a mládež je potrebne zabezpečiť pestrú a nutrične vyváženú stravu, ktorá prispieva k správn..

4,00 €

ZÁSADY PRE ZVÝŠENIE BEZPEČNOSTI A KVALITY NAKUPOVANÝCH SUROVÍN PRE HROMADNÉ STRAVOVANIE

ZÁSADY PRE ZVÝŠENIE BEZPEČNOSTI A KVALITY NAKUPOVANÝCH SUROVÍN PRE HROMADNÉ STRAVOVANIE

ODBORNÁ GARANCIA Autor: Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR OBSAH 1. Úvod 2. Rea..

6,00 €

ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ

ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ

  „Všeobecný lexikón" pre vedúcich zamestnancov zariadení školského stravovania (školské jed..

72,00 €